Pas op, Tirza!

auteur: Netty van Kaathoven
illustraties: Bas Kijzers (illustraties) Estella Snellen (omslag)
ISBN 9789077822234
verkoopprijs € 12,50
Vanaf 11 tot circa 15 jaar

Pas op, Tirza! is een spannend boek over chatten.

Tirza ontdekt het chatten op de computer. Ze leert daarbij Jochem kennen, een leuke jongen van negentien. Hij kan haar droom waarmaken: zijn moeder heeft een modellenbureau. Ze gaat hem ontmoeten om foto’s te maken!

Achterin dit boek zijn tips opgenomen hoe je, als je te maken krijgt met misbruik via het Internet, je daar iets tegen kan doen. Ook vind je er belangrijke websites.

Als je doof of slechthorend bent kun je voor vragen terecht bij de verschillende doventeams. Ook hiervan vind je informatie achterin het boek.

Pas op, Tirza is gemakkelijk te lezen voor jongeren van elf tot vijftien jaar … Het mooie van dit boek is dat jongeren die niet gemakkelijk lezen veel op die sites rondhangen en juist een makkelijke prooi zijn voor dit soort mannen. Ik heb zelf dochters en met internet weet je het maar nooit. Netty van Kaathoven kent het trucje om grote maatschappelijke problemen terug te brengen tot een lekker leesboek. Ze bespreekt problemen, maar schrijft het op zonder dat het een problemenboek wordt. Het verhaal blijft altijd positief. Haar boeken zijn vaak herkenbaar voor een brede groep lezers en daarmee is ze de meest sociale schrijfster die ik ken.’
Gerard van Gemert, auteur van ‘Allsports Academie: Valse start, Jonge Jury Magazine 2010-2011

 Netty van Kaathoven schrijft sinds enkele jaren boeken voor kinderen en jongeren waarin ze actuele problemen op een soepele wijze beschrijft. Ze schrijft voor verschillende uitgeverijen. Netty van Kaathoven schreef voor de Troef-reeks ook het boek ‘Help! Een geheim’. 

 

Bestel
Bestel bij uw lokale (internet)boekhandel of ga naar Bol.com.

Of stuur een e-mail naar Van Tricht uitgeverij voor meerdere exemplaren.