Zingen met duimelot

Liedjes en muzikale spelletjes voor baby’s en dreumesen

auteurs: Herma Hopster en Marjanka van Maurik
illustrator: Judith Schmidt
ISBN 9789077822395
verkoopprijs € 14,50 boek, muziek € 10,00 (download bij Luisterrijk)

Voor wie
Dit boek is bedoeld als handreiking voor ieder die met de opvoeding van baby’s en dreumesen te maken heeft, zoals pedagogisch medewerkers, ouders en grootouders. De originele illustraties maken dat het kind op den duur zelf dit boek zal pakken om aan te geven dat er gezongen moet worden.

Zingen met jonge kinderen is leuk. Maar het is ook erg belangrijk voor de ontwikkkeling van het kind. Bekend zijn de slaapliedjes, er zijn echter nog veel meer liedjes die geschikt zijn voor baby’s en dreumesen. Liedjes kunnen rust geven, activeren, troosten en dagelijkse handelingen begeleiden. Ook de emotionele band groeit door samen te zingen.

Bij dit boek is ook een cd verkrijgbaar.

Methode
In deze tweede herziene druk van het boek wordt de meerwaarde van de cd benadrukt. Bij elk liedje in dit boek vindt u een zgn. ‘cd-tip’. Bij het zingen van de liedjes en de activiteiten kan de CD bij dit boek goede ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij het ‘troostliedje’ helpen de troostende klanken van de cello het verdriet te vergeten, waarbij het zacht heen en weer wiegen bij het tussenspel kalmerend werkt.

En als je de CD bij het liedje ‘schoenen aan’ gebruikt, kan het kind rondlopen bij het tussenspel, al dan niet op één schoen. Af en toe zit er een ‘stop‘ in de muziek, het is dan even stil. Sta dan stil en loop door als de muziek weer begint. Enz.

Als u de CD-tips in dit boek volgt maakt u optimaal gebruik van de CD.

De originele illustraties maken dat het kind op den duur zelf dit boek zal pakken om aan te geven dat er gezongen moet worden.

De muziekpedagogen Herma Hopster en Marjanka van Maurik zijn gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen. Zij verzorgen onder andere nascholingscursussen voor pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. 

Herma Hopster was als docent muziek verbonden aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Conservatorium Zwolle. Marjanka van Maurik geeft les op de lerarenopleiding basisonderwijs Pc Hogeschool Marnix Academie te Utrecht.

Van hen verscheen ook het boek en de cd Zingen met likkepot – liedjes en muzikale spelletjes voor peuters en kleuters.

Tweede, herziene en uitgebreide druk 2009. 

 

Bestellen

Verkrijgbaar in de boekhandel en online bij Bol.com:

 Of stuur een mail naar Van Tricht uitgeverij voor meerdere exemplaren.

 
De muziek is te downloaden bij: Luisterrijk: http://www.luisterrijk.nl/luisterboek/2473/zingen-met-duimelot