Wat ouders niet zien

De psychologische ontwikkeling van kinderen in relaties

auteur: Lietje van Blaaderen
tekeningen: Sarah Hamming
ISBN 9789077822005
verkoopprijs € 27,50

Met dit boek wil Lietje van Blaaderen laten zien dat het proces van socialisatie van jonge kinderen zowel in het gezin als in de wereld daarbuiten plaatsvindt. Hoe gaan kinderen in een groep met elkaar om? Het kinderdagverblijf is de plek bij uitstek waar jonge kinderen ontdekken dat ze van zichzelf maar ook van een ander kunnen houden. Hier begint de socialisatie.

In dit boek schrijft Lietje van Blaaderen: ‘Je bent steeds bezig je te leren aanpassen aan de omgangsnormen van de groepen waar je bij hoort: op het kinderdagverblijf, op school, op je werk, binnen een vereniging en binnen je vriendengroep.’

In ‘Wat ouders niet zien’ wordt u aan de hand van praktijkervaringen uit de
kinderopvang getraind u in te leven in de gevoelens van het kind. De identificatie van de leid(st)er met het kind staat hierbij centraal.
Dankzij de vele praktische voorbeelden uit de kinderopvang en de heldere uitleg van de theorie is ‘Wat ouders niet zien’ zeer geschikt voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang en voor ouders.
De reflectievragen die in de hoofdstukken zijn opgenomen, dagen u uit om te testen hoe het met uw inlevingsvermogen is gesteld.

Lietje van Blaaderen, psychiater overleed 16 december 2005. We verliezen in haar een empathische vrouw, een inspirerend auteur. Ze schreef eerder ‘Wat ouders niet weten – hechting, verlangen naar liefde en angst voor liefdesverlies’ (verschenen bij Van Tricht uitgeverij, 2001).
Dit boek kwam tot stand in samenwerking met TRIODUS, Centrale voor kinderopvang, Den Haag

 

Bestel
Bestel bij uw lokale (internet)boekhandel of ga naar Bol.com.

Of stuur een e-mail naar Van Tricht uitgeverij voor meerdere exemplaren.